zoeken | portals | berichten | aanmelden | login
De mensen achter Filmpeople
Filmpeople werd opgericht door:

Sander Jansen (filmmaker)
Sander houdt zich binnen Filmpeople veel bezig met systeemarchitectuur, website ontwikkeling, software supervisie, samenwerking. Hij vertegenwoordigd Filmpeople

Fedor Sendak(filmmaker)
Fedor hield zich tot eind 2016 bezig met website ontwikkeling, publiciteit, grafische vormgeving, teksten, planning. Inmiddels heeft Fedor zich gericht op zijn loopbaan als filmmaker en docent en sinds 1 januari 2017 treed Fedor niet meer naar buiten als vertegenwoordiger van Filmpeople.

Samenwerking en achtergrond
De huidige drijvende kracht achter Filmpeople, Sander Jansen, ontwikkelde tussen 2000 en 2000 de website voor de vereniging voor Nieuwe Film en Televisiemakers (NFTVM, nu VERS). Zijn evenknie Fedor onderhield al als filmacademiestudent al vanaf 1999 de website Filmstart.n1 i.s.m. collega-regisseur Janine Pierre. Fedor en Janice treden inmiddels niet meer op als vertegenwoordigers van Filmpeople. De platforms Filmstart.n1 en de NFTVM-site voorzagen in een behoefte bij filmprofessionals. In 2000 sloegen Fedor en Sander de handen ineen en richtten Filmpeople op. In 2017 ging Sander in zijn eentje verder. Naast de activiteiten voor Filmpeople zijn de initiatoren van Filmpeople op diverse andere manieren betrokken bil de filmwereld, door het regisseren en schrijven van hun eigen films, maar ook binnen bestuursfuncties bij filmorganisaties zoals VEVAM, Nisi Masa, ISAN, MeccaPanza, Stichting Filmnetwerk.